Sajtos fészek recept

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatom. A liszthez hozzáadom a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Dagasztom, ha szükséges adok hozzá még tejet, majd duplájára kelesztem. Kelesztés után 4 cipóra osztom, a 4 cipó mindegyikét még 8 részre osztom. Összesen 32 cipónk lesz. Egyenként kis rudakat formázok belőle, majd fészek formára hajtogatom. A tetejét tojással lekenem, majd sajttal megszórom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »