Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos falatkák recept

Sajtos falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 1 tk só
    • 1 nagy ek tejföl
    • 30 dkg rétesliszt
    • 20 dkg puha vaj/margarin
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
    • 15 dkg reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és jól összedolgozzuk.

    Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.

    Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy egész apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Az előkészített tepsikbe fektetjük a pogácsákat, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.

    Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk mindegyiket egy csipet reszelt sajttal. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Van úgy, hogy egy kis sajtos finomságra vágyik a család, de az egyéb ház körüli teendők miatt nem sok idő jut a sütögetésre. Ekkor jön jól ez az egyszerű recept. Tulajdonképpen kevés alapanyagból lehet két tepsinyi sós rágcsálnivalót az asztalra varázsolni. Ha nem akarunk a szaggatással bajlódni, egyszerűen csak vágjuk fel apró kockára, vagy vékony csíkokra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá