Sajtos falatkák recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 tk só
- 1 nagy ek tejföl
- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 15 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy egész apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Az előkészített tepsikbe fektetjük a pogácsákat, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk mindegyiket egy csipet reszelt sajttal. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Van úgy, hogy egy kis sajtos finomságra vágyik a család, de az egyéb ház körüli teendők miatt nem sok idő jut a sütögetésre. Ekkor jön jól ez az egyszerű recept. Tulajdonképpen kevés alapanyagból lehet két tepsinyi sós rágcsálnivalót az asztalra varázsolni. Ha nem akarunk a szaggatással bajlódni, egyszerűen csak vágjuk fel apró kockára, vagy vékony csíkokra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »