Sajtos és fokhagymás buci recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3-4 tk só
- 1 tk cukor
- 2 dl olaj
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 gerezd fokhagyma
- sajt
- szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszttel, olajjal, tejjel, sóval összegyúrjuk. Egy órát kelesztjük. A margarint elfelezzük. Az egyik felét megolvasztjuk, hogy kenhető legyen és belereszeljük a fokhagymát. A margarin másik felét 32 db egyforma kockára vágjuk, és a sajtot is ekkorára feldaraboljuk (32 db-ot csinálunk). Ha megkelt a tészta, 4 részre vesszük és egyenként kör alakúra (fél centi vastagra) nyújtjuk. Egy kört 16 cikkre vágunk.
Fogunk egy cikket, a szélét kicsit kihúzzuk és teszünk bele egy sajt és egy margarin kockát. Feltekerjük, a széleit kicsit összenyomjuk és a tepsibe tesszük. Ha benne van a tepsiben a 16 db, akkor megkenjük felvert tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal. Előmelegített sütőben (180 fokon) aranysárgára sütjük. Sütés közben ki fog folyni a sajt és a margarin.
Még egy adag tésztát megcsinálunk így.
A másik két tésztát szintén kör alakúra nyújtunk, megkenjük a fokhagymás margarinnal, 16 cikkre vágjuk és feltekerjük. Megkenjük tojással, megszórjuk maggal és megsütjük.
64 db nagyon finom sütink lesz.
Nálunk imádja mindenki!
Tipp:
Só helyett cukorral készítve a tészta tökéletes batyuhoz, buktához.