Sajtos bucik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 17 dkg puha margarin
- 175 g tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és egy sárgája a kenéshez - 0,5 dl tej
- 3 kk só
- 2 kk cukor
- 10 dkg sajt + 5 dkg a tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal.
Kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságra, a tetejét megkenjük tojássárgájával.
Megszórjuk reszelt sajttal, majd felvágjuk.
Tepsiben kelesztjük és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

