Sajtos bagett recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 ek tejföl
- 2 dl víz
- 3 ek burgonyapehely
- 2 tk só
- csipet aszkorbinsav
- 0,5 dl olaj
- 50 dkg BL 80-as liszt
- 1 tk cukor
- 2 dkg friss élesztő
tetejére:
- reszeltsajt
Elkészítése:
A hozzávalókból a szokásos módon tésztát dagasztunk (az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral futtassuk fel, és így adjuk a többi hozzávalóhoz). Kicsit lágyabb lesz, mint a kenyértészta. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk.
Nyújtófával oválisra kinyújtjuk, majd egyenként felcsavarjuk, és megformázzuk. Fél órát meleg helyen pihentessük újra.
Tetejüket megkenjük vízzel, reszelt sajttal megszórjuk. 220 fokos előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.