Sajtos baconos pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, 15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.
A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

