Sajtos baconos pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók kb 25 darabhoz
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg bacon

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, 15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük.

Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!