Szalonnás masnik recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( 50 dkg )
- 15 szelet bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Előkészítés:
A leveles tésztát a munka kezdése előtt 4 órával kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen.
Elkészítés:
A tésztát félbevágjuk, és mindkét darabot 3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a másik tésztalappal.
Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. 220 fokra ( gázsütő 4.fokozat) sütőt előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztacsíkokat megcsavarjuk és a tepsire sorakoztatjuk. Felverjük a tojást egy csipet sóval, megkenjük, a reszelt sajttal meghintjük a masnikat, és a sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »