Szalonnás masnik recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( 50 dkg )
- 15 szelet bacon
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt sajt
Előkészítés:
A leveles tésztát a munka kezdése előtt 4 órával kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen.
Elkészítés:
A tésztát félbevágjuk, és mindkét darabot 3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a másik tésztalappal.
Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. 220 fokra ( gázsütő 4.fokozat) sütőt előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztacsíkokat megcsavarjuk és a tepsire sorakoztatjuk. Felverjük a tojást egy csipet sóval, megkenjük, a reszelt sajttal meghintjük a masnikat, és a sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

