Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás masnik recept

Szalonnás masnik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( 50 dkg )
    • 15 szelet bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Előkészítés:

    A leveles tésztát a munka kezdése előtt 4 órával kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen.

    Elkészítés:

    A tésztát félbevágjuk, és mindkét darabot 3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a másik tésztalappal.

    Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. 220 fokra ( gázsütő 4.fokozat) sütőt előmelegítjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztacsíkokat megcsavarjuk és a tepsire sorakoztatjuk. Felverjük a tojást egy csipet sóval, megkenjük, a reszelt sajttal meghintjük a masnikat, és a sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá