Szalonnás masnik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szalonnás masnik

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( 50 dkg )
  • 15 szelet bacon
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Előkészítés:

A leveles tésztát a munka kezdése előtt 4 órával kivesszük a fagyasztóból, hogy felengedjen.

Elkészítés:

A tésztát félbevágjuk, és mindkét darabot 3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a másik tésztalappal.

Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles és kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. 220 fokra ( gázsütő 4.fokozat) sütőt előmelegítjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztacsíkokat megcsavarjuk és a tepsire sorakoztatjuk. Felverjük a tojást egy csipet sóval, megkenjük, a reszelt sajttal meghintjük a masnikat, és a sütőben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.