Sajtos korongok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g liszt
- 250 g margarin
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál só
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 250 g margarin
- 300 g reszelt sajt
Elkészítése:
A felsorolt hozzávalókat sima tésztává dolgozzuk, négyfelé osztjuk, a reszelt sajtot kikeverjük a puha margarinnal. Minden egyes adag tésztát vékony lapra nyújtunk.
Megkenjük minden egyes lapot a töltelékkel, felcsavarjuk, majd a tekercseket egy éjjelre (folpackban) hűtőszekrénybe tesszük. ( Ha elfeleded, 20 perc mélyhűtő is megteszi, de jobb, ha egy este áll össze!)
Másnap vékony korongokra szeleteljük, száraz tepsire kell rakni, előmelegített sütőben 5-7 perc alatt süssük aranybarnára ( légkeveréses 170-180 fok ) a tallérokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »