Omlós sajtos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg margarin
- 3 ek zsír
- 1 kis pohár tejföl 3/4-es része
- 2 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben kevés porcukorral felfuttatjuk.
Addig a többi hozzávalót egy tálba kimérjük. Ha felfutott az élesztő a többi hozzávalóhoz adjuk, majd gyúrni kezdjük.
45 percet érdemes keleszteni.
Ezután kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Pogácsa és stangli is készíthető a tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

