Olcsó ropogós recept
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 1 ek só
- 2 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 15 dkg zsír vagy 13 dkg margarin
- kevés tej (nekünk ez kb 1-1,5 dl volt)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A kevés tejhez hozzáadjuk a cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a zsírt vagy margarint, beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. Elkezdjük összegyúrni, ha nem áll teljesen össze a tészta akkor adjunk még hozzá kevés tejet. Egy tömör, viszonylag kemény tésztát kapunk. 1 óráig hűvös helyen pihentetjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük tojással. 180 fokon aranybarnára sütjük.
Akár pogácsát is készíthetünk a tésztából.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

