Medvehagymás kenyérrudacskák recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 levél)
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, a medvehagymával, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a vizet. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb 0,5 cm vastag és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »