Házi ropi recept
Hozzávalók:
- 80 g joghurt/kefír
- 80 g napraforgó olaj
- 130 g liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - nagy csipet só
- csipet cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál édesnemes vagy füstölt örölt paprika
- dekorsó, vagy szezámmag
Elkészítése:
A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)
Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.
Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép aranybarnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek
Bár az eredeti recept 20 percet ír, nekem ezek a ropik nem bírták, és 1 adag kárba is veszett, tehát figyeljétek, kb. 8-10 perc alatt meglesznek.
Hagyjátok a papíron picit hűlni, utána tehetitek pohárba. Esti tévézéshez lehet ropogtatni. (Ezzel a módszerrel nem lesz kis henger alakú, mint a bolti. Az egyik fele lapos lesz. De az ízén ez ugyebár mit sem ront.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

