Házi ördög ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 50 dkg margarin, 3-4 teáskanál őrölt pirospaprika,
- 1 csomag sütőpor,
- 1,5 teáskanál só,
- 4 teáskanál szezámmag, lenmag, díszmák, köménymag,
- 1 doboz kaukázusi kefir (4,5 dl)
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, sütőport és a magokat. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk hozzárakjuk a vajat és a kefirt és jól összegyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk.
A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.
Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk és a sima tepsibe rakosgatjuk, míg meg nem telik, majd 170 C⁰- os sütőben kb. bő 10 perc alatt arany barnára sütjük.
Sütést követően fogyaszthatjuk, akár egy pohár sör és egy jó társaság mellé, de egy zsúrra vagy egy családi összejövetelre is ajánlom. A családom nagyon szereti ezt a paprikás házi ropit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »