Házi ördög ropogós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 50 dkg margarin, 3-4 teáskanál őrölt pirospaprika,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 4 teáskanál szezámmag, lenmag, díszmák, köménymag,
  • 1 doboz kaukázusi kefir (4,5 dl)

Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, sütőport és a magokat. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk hozzárakjuk a vajat és a kefirt és jól összegyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk.

A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.

Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk és a sima tepsibe rakosgatjuk, míg meg nem telik, majd 170 C⁰- os sütőben kb. bő 10 perc alatt arany barnára sütjük.

Sütést követően fogyaszthatjuk, akár egy pohár sör és egy jó társaság mellé, de egy zsúrra vagy egy családi összejövetelre is ajánlom. A családom nagyon szereti ezt a paprikás házi ropit.