Rokfort sajtos tallér recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsolom. Ezután hozzáadom a felkockázott rokfort sajtot és a tojássárgáját.
Alaposan összegyúrom, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és legalább 5 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetem.
Sütés előtt 20 perccel kiveszem a tésztát, és hagyom egy picit szobahőmérsékleten állni. Ezután lisztezett felületen átgyúrom, és kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Cakkos szélű (vagy sima) pogácsaszaggatóval kiszaggatom, lekenem a felvert tojásfehérjével, és megszóróm a szezámmaggal.
Előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül funkción) 15-17 perc alatt halvány aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.