Ricottás medvehagymás csavart recept

Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött vajas tészta
- 15 dkg ricotta
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 2 csipet só
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
A ricottát a sóval, és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab.
Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta. Megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »