Ricottás medvehagymás csavart recept

Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött vajas tészta
- 15 dkg ricotta
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 2 csipet só
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
A ricottát a sóval, és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab.
Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta. Megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »