Ricottás medvehagymás csavart recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött vajas tészta
- 15 dkg ricotta
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 2 csipet só
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
A ricottát a sóval, és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab.
Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta. Megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.