Ricottás medvehagymás csavart recept

Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött vajas tészta
- 15 dkg ricotta
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 2 csipet só
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
A ricottát a sóval, és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab.
Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta. Megszórjuk reszelt parmezánnal és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük.
Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »