Retro sós perec recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A sós mázhoz:
- 3 kanál liszt
- 1 kiskanál só és annyi víz, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk belőle
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec alakúra formáljuk, majd 200 fokon megsütjük.
Amikor piros kivesszük és ráöntjük a sós mázat.
Amikor ez kész, egy picit még visszatesszük a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »