Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges túrópogácsa recept

Réteges túrópogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1 kávéskanál cukor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és felfuttatjuk.

    A liszthez keverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztős tejet, és jól megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

    A puha margarint, a túrót és a tojást egy mixelő rúddal krémesre keverjük. Lehet hozzá egy kis sót is adni.

    A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, és egyenként nagy tányér nagyságúra nyújtjuk. A felső réteg kivételével mindegyiket megkenjük a túrós krémmel.

    Egymásra rakjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután kinyújtjuk, de legalább másfél cm vastag legyen! A tetejét megkenjük felvert tojással, szórunk rá szezámmagot, és felkockázzuk. Tepsibe rakjuk, 190 °C-os előmelegített sütőben sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá