Réteges túrópogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és felfuttatjuk.
A liszthez keverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztős tejet, és jól megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A puha margarint, a túrót és a tojást egy mixelő rúddal krémesre keverjük. Lehet hozzá egy kis sót is adni.
A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, és egyenként nagy tányér nagyságúra nyújtjuk. A felső réteg kivételével mindegyiket megkenjük a túrós krémmel.
Egymásra rakjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután kinyújtjuk, de legalább másfél cm vastag legyen! A tetejét megkenjük felvert tojással, szórunk rá szezámmagot, és felkockázzuk. Tepsibe rakjuk, 190 °C-os előmelegített sütőben sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »