Réteges túrópogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Réteges túrópogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg túró
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál cukor

Tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük és felfuttatjuk.

A liszthez keverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztős tejet, és jól megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

A puha margarint, a túrót és a tojást egy mixelő rúddal krémesre keverjük. Lehet hozzá egy kis sót is adni.

A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, és egyenként nagy tányér nagyságúra nyújtjuk. A felső réteg kivételével mindegyiket megkenjük a túrós krémmel.

Egymásra rakjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután kinyújtjuk, de legalább másfél cm vastag legyen! A tetejét megkenjük felvert tojással, szórunk rá szezámmagot, és felkockázzuk. Tepsibe rakjuk, 190 °C-os előmelegített sütőben sütjük.