Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ré szeme recept

Ré szeme
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • kb. 2 dl langyos tej
    • 35 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 pici cukor
    • 2 kk só

    Töltelék:

    • kockázott bacon
    • kockára vágott tetszés szerinti sajt
    • felaprított lila hagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk langyos tejbe, rászórunk egy csipet cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk és 4 egyenlő darabra vágjuk.

    Egyenként ovális formára kinyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, ezzel mélyedést képezve a tölteléknek.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A “szemüregeket” megtöltjük baconnel, lila hagymával és sajtkockákkal. 15 percre betesszük a forró sütőbe. 15 perc elteltével mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá