Ré szeme recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- kb. 2 dl langyos tej
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 pici cukor
- 2 kk só
Töltelék:
- kockázott bacon
- kockára vágott tetszés szerinti sajt
- felaprított lila hagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk langyos tejbe, rászórunk egy csipet cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk és 4 egyenlő darabra vágjuk.
Egyenként ovális formára kinyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, ezzel mélyedést képezve a tölteléknek.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A “szemüregeket” megtöltjük baconnel, lila hagymával és sajtkockákkal. 15 percre betesszük a forró sütőbe. 15 perc elteltével mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.