Ré szeme

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • kb. 2 dl langyos tej
  • 35 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 pici cukor
  • 2 kk só

Töltelék:

  • kockázott bacon
  • kockára vágott tetszés szerinti sajt
  • felaprított lila hagyma
  • 4 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt belemorzsoljuk langyos tejbe, rászórunk egy csipet cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk és 4 egyenlő darabra vágjuk.

Egyenként ovális formára kinyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, ezzel mélyedést képezve a tölteléknek.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A “szemüregeket” megtöltjük baconnel, lila hagymával és sajtkockákkal. 15 percre betesszük a forró sütőbe. 15 perc elteltével mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.