Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk langyos tejbe, rászórunk egy csipet cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet és alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk és 4 egyenlő darabra vágjuk.
Egyenként ovális formára kinyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, ezzel mélyedést képezve a tölteléknek.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A “szemüregeket” megtöltjük baconnel, lila hagymával és sajtkockákkal. 15 percre betesszük a forró sütőbe. 15 perc elteltével mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.