Pupusas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 dl olaj
- 240 ml víz
Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát)
- 4-5 evőkanál tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele)
- póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő
- sonka, kockázott bacon, kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket)
Majd a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük!
Ebből az adagból kb. 10-12 db készül el!
Jó Étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »