Pupusas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 dl olaj
- 240 ml víz
Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát)
- 4-5 evőkanál tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele)
- póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő
- sonka, kockázott bacon, kolbász
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket)
Majd a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük!
Ebből az adagból kb. 10-12 db készül el!
Jó Étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

