Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pupusas recept

Pupusas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 2 teáskanál só
    • 1 dl olaj
    • 240 ml víz

    Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát)

    • 4-5 evőkanál tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma
    • paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele)
    • póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő
    • sonka, kockázott bacon, kolbász
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket)

    Majd a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük!

    Ebből az adagból kb. 10-12 db készül el!

    Jó Étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá