Pupusas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl olaj
  • 240 ml víz

Töltelék ( variálható, de figyelembe kell venni az összetevők sósságát)

  • 4-5 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • paprika ( ez lehet zöldpaprika vagy csípős paprika, mi fél fél arányba tettünk bele)
  • póréhagyma vagy újhagyma, akár mindkettő
  • sonka, kockázott bacon, kolbász
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy túl sós legyen a töltelék! ( főleg a baconnél, kolbásznál, de variálni lehet a töltelékeket)

Majd a tésztából tépünk egy darabot, kinyújtjuk, a közepébe teszünk egy kanál tölteléket, majd batyu formába összefogjuk és a nyújtófa, illetve a kezünk segítségével ovális vagy kör alakú formát csinálunk belőle! Így elkészítjük az összes pupusast! Majd egy serpenyőbe /olaj nélkül/ beletesszük a pupusasokat és a legkisebb lángon kb. 2-4 perc alatt aranybarnára sütjük!

Ebből az adagból kb. 10-12 db készül el!

Jó Étvágyat!