Puha, zsíros kifli recept

Hozzávalók:
- 1 közepes krumpli
- 25 dkg liszt
- 1 tk só
- 0,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír (2 ek)
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kör alakúra elnyújtjuk. 8 azonos méretű cikkre vágjuk. A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »