Puha, zsíros kifli recept
Hozzávalók:
- 1 közepes krumpli
- 25 dkg liszt
- 1 tk só
- 0,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír (2 ek)
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, a tojást és a zsírt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát és kör alakúra elnyújtjuk. 8 azonos méretű cikkre vágjuk. A háromszögeket a keskenyebb oldaluktól kezdve feltekerjük és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva hagyjuk további 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.