Puha túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 kis tejföl
- 1 kocka élesztő
- 1 dl tej
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 kocka margarin
- 1 ek só
Elkészítése: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet, sót összekeverjük majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót. A margarint felolvaszthatjuk. Összedolgozzuk és egy órát meleg helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, lekenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

