Porhanyós sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 kk só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek szezámmag
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal és a tejszínnel, beletesszük a sót és a piros paprikát. A lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk.
A tésztát alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

