Porhanyós sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 kk só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek szezámmag
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal és a tejszínnel, beletesszük a sót és a piros paprikát. A lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk.
A tésztát alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.