Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Porhanyós sajtos pogácsa recept

Porhanyós sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg sajt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 1 csomag sütőpor
    • 30 dkg liszt
    • 1 kk só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal és a tejszínnel, beletesszük a sót és a piros paprikát. A lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk.

    A tésztát alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá