Porhanyós sajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek szezámmag

Elkészítése:

A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal és a tejszínnel, beletesszük a sót és a piros paprikát. A lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk.

A tésztát alufóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon sütjük.