Zabpelyhes pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 30 dkg. natúr zabpehely
- 1 dl. olaj
- 1 kocka puha margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis pohár tejföl
- ízlés szerint só
- 1dl tejben felfuttatott
- 5 dkg. élesztő
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell sokáig dolgozni vele, hamar összeáll. 1 órát pihentetjük. Utána 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük egész tojással.
Reszelt sajtot, különböző magokat (szezámmag, tokmag, fenyőmag, lenmag) szórunk rá.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy derelyevágóval különféle formára vagdossuk.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »