Zabpelyhes pogácsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 30 dkg. natúr zabpehely
- 1 dl. olaj
- 1 kocka puha margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis pohár tejföl
- ízlés szerint só
- 1dl tejben felfuttatott
- 5 dkg. élesztő
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell sokáig dolgozni vele, hamar összeáll. 1 órát pihentetjük. Utána 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük egész tojással.
Reszelt sajtot, különböző magokat (szezámmag, tokmag, fenyőmag, lenmag) szórunk rá.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy derelyevágóval különféle formára vagdossuk.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.