Zabpelyhes pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 30 dkg. natúr zabpehely
- 1 dl. olaj
- 1 kocka puha margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis pohár tejföl
- ízlés szerint só
- 1dl tejben felfuttatott
- 5 dkg. élesztő
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell sokáig dolgozni vele, hamar összeáll. 1 órát pihentetjük. Utána 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük egész tojással.
Reszelt sajtot, különböző magokat (szezámmag, tokmag, fenyőmag, lenmag) szórunk rá.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy derelyevágóval különféle formára vagdossuk.
180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »