Vajas pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15-20 dkg szendvicsvaj vagy 25 dkg margarin
- 5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej /kb 0,5 dl/, amiben felfut)
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 kávéskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk, összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz).
Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, készre sütjük.
A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával vagy akár kis sajttal is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.