Vajas pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15-20 dkg szendvicsvaj vagy 25 dkg margarin
- 5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej /kb 0,5 dl/, amiben felfut)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3-4 kávéskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk és a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk, összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz).
Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a hőmérsékletet mérsékeljük, készre sütjük.
A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával vagy akár kis sajttal is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


