Töltött sajtos pogácsa recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy nyújtható tésztát kapjunk)
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy a töltelék kenhető legyen)
- pici só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Minden második pogácsát megkenünk tojásfehérjével, és 180 fokos sütőben világos színűre sütjük.
Ha megsült, két pogácsa közé krémet töltünk és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

