Töltött sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy nyújtható tésztát kapjunk)
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy a töltelék kenhető legyen)
- pici só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Minden második pogácsát megkenünk tojásfehérjével, és 180 fokos sütőben világos színűre sütjük.
Ha megsült, két pogácsa közé krémet töltünk és tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »