Töltött sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy nyújtható tésztát kapjunk)
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg reszelt sajt
- tejföl (annyi, hogy a töltelék kenhető legyen)
- pici só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Minden második pogácsát megkenünk tojásfehérjével, és 180 fokos sütőben világos színűre sütjük.
Ha megsült, két pogácsa közé krémet töltünk és tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »