Szakállas pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál kefir
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
- kb 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- csipet cukor
- a tetejére 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
- 3 háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
- őrölt bors ízlés szerint
- 10-15 dkg reszelt sajt a “hempergetéshez”
Elkészítése:
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).
Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.