Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szakállas pogácsa recept

Szakállas pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál kefir
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 csapott teáskanál só
    • 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
    • 1 dkg élesztő
    • kb 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
    • csipet cukor
    • a tetejére 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A krémhez:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
    • 3 háromszög alakú natúr ömlesztett sajt
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 10-15 dkg reszelt sajt a “hempergetéshez”

    Elkészítése:

    Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).

    Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

    A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá