Sajtos-túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítés :
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy másik tálban a tojás ságákat elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal simára keverjük. Ehhez a masszához adjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Langyos helyre tesszük és duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát ismét kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, kiszaggatjuk tetszés szerint.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük kevés tejjel elkevert tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

