Sajtos-túrós pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítés :
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy másik tálban a tojás ságákat elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal simára keverjük. Ehhez a masszához adjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Langyos helyre tesszük és duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát ismét kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, kiszaggatjuk tetszés szerint.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük kevés tejjel elkevert tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »