Sajtos-túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos-túrós pogácsa

Hozzávalók :

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • kb 20– 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 1 tojás sárgája a lekenéshez

Elkészítés :
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy másik tálban a tojás ságákat elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal simára keverjük. Ehhez a masszához adjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Langyos helyre tesszük és duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztát ismét kinyújtjuk kb 1,5 cm vastagra, kiszaggatjuk tetszés szerint.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük kevés tejjel elkevert tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.