Sajtos szakállas pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 1 csipet piros paprika
- 1 kk só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 20 dkg (trappista) sajt reszelve
- 1 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 4 db natúr (Medve) kockasajt
- pici só
Elkészítése:
A tejfölt,a sót,a piros paprikát,2 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk. Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Mindezt összedolgozzuk és 1 órán át pihenni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben,kivajazott sütőlapon készre sütjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele,majd reszelt sajtban megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

