Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-medvehagymás pogácsa recept

Sajtos-medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 1-1,5 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg túró
    • 0,5 dl olaj
    • 150 g tejföl
    • 1 csokor medvehagyma apróra vágva

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a tésztával, akkor a hozzávalókat egy kenyérsütőgép táljába tesszük és alaposan összedolgoztatjuk, majd dagasztatjuk a géppel. Ha nincs gépünk, akkor egy nagyobb tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és leöntjük a langyos tejjel. Pár percig pihentetjük, majd a tészta többi hozzávalóját is beletesszük és jól kidolgozzuk a tésztát. Az elkészült tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük letakarva. Ha letelt az idő a tésztát kinyútjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk.

    A tésztát tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, egymástól kicsit távolabb, majd újrakelesztjük. A megkelt pogácsákat lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal.

    A kész pogácsákat 200 fokra előmelegített (csal aló-felső sütés) sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Az eredmény fenomenálisan finom, puha, omlós pogácsa, amely másnapra sem szárad ki. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá