Sajtos-medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a tésztával, akkor a hozzávalókat egy kenyérsütőgép táljába tesszük és alaposan összedolgoztatjuk, majd dagasztatjuk a géppel. Ha nincs gépünk, akkor egy nagyobb tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és leöntjük a langyos tejjel. Pár percig pihentetjük, majd a tészta többi hozzávalóját is beletesszük és jól kidolgozzuk a tésztát. Az elkészült tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük letakarva. Ha letelt az idő a tésztát kinyútjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk.
A tésztát tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, egymástól kicsit távolabb, majd újrakelesztjük. A megkelt pogácsákat lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal.
A kész pogácsákat 200 fokra előmelegített (csal aló-felső sütés) sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Az eredmény fenomenálisan finom, puha, omlós pogácsa, amely másnapra sem szárad ki. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »