Sajtos-medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a tésztával, akkor a hozzávalókat egy kenyérsütőgép táljába tesszük és alaposan összedolgoztatjuk, majd dagasztatjuk a géppel. Ha nincs gépünk, akkor egy nagyobb tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és leöntjük a langyos tejjel. Pár percig pihentetjük, majd a tészta többi hozzávalóját is beletesszük és jól kidolgozzuk a tésztát. Az elkészült tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük letakarva. Ha letelt az idő a tésztát kinyútjuk ujjnyi vastagra, tetejét beirdaljuk.
A tésztát tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, egymástól kicsit távolabb, majd újrakelesztjük. A megkelt pogácsákat lekenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal.
A kész pogácsákat 200 fokra előmelegített (csal aló-felső sütés) sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Az eredmény fenomenálisan finom, puha, omlós pogácsa, amely másnapra sem szárad ki. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »