Nagymamáink pogácsája recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- fél kg megfőzött és áttört krumpli
- 1 csomag élesztő
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál sóval
- kenéshez egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval.
Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban duplájára kelesztjük.
Hüvelykujjnyi magasra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokon) pirosra sütjük.
Tipp:
Néhány szelet párizsival, vagy egy darabka kolbásszal és egy bögre gyümölcs teával vacsorára is pompás eledel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »