Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók
- 1 kg liszt
- kb 20 dkg medvehagymalevél
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tejföl
- 50 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál só
- pici cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól átgyúrjuk és fél óráig pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy, hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, ugyan úgy mint először. Ismét pihentetjük 20 percet.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, tetejét berácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. A tepsibe még pihentetjük 10 percet. 180 fokon szép pirosra sütjük. (Én ezt most éles késsel felkockáztam.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »