Medvehagymás pogácsa recept
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- kb 20 dkg medvehagymalevél
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tejföl
- 50 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál só
- pici cukor
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól átgyúrjuk és fél óráig pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy, hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, ugyan úgy mint először. Ismét pihentetjük 20 percet.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, tetejét berácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. A tepsibe még pihentetjük 10 percet. 180 fokon szép pirosra sütjük. (Én ezt most éles késsel felkockáztam.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

