Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 1 csokor medvehagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dkg cukor
- só
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, félben egymásra hajtva, 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét rácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »