Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finom liszt
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 25 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dkg cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.

    A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, félben egymásra hajtva, 20 percig langyos helyen pihentetjük.

    Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét rácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

    Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá