Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, félben egymásra hajtva, 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét rácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd kisütjük.