Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe (egymásra) hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával, az előbbi módon felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük.
190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Sztori:
Ezt a receptet saját magam találtam ki mivel nagyon szeretjük a medvehagymát. Akinek eddig nem sikerült pogácsát csinálnia annak ez a könnyű receptem tökéletes lesz.
Köszönöm!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »