Krumplis pogácsa II recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 ek zsír, vagy margarin
- kb 25 dkg liszt
- só
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a levét leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak éppen langyos, beletesszük a margarint,vagy a zsírt,a lisztet és a sót ízlés szerint. Jól összedolgozzuk, majd meglisztezzük, kis gombócokat formálunk a kezünkkel, majd a kezünkbe lelapítjuk. Az olajat felforrósítjuk, nem teljes lángon, ebben sütjük ki a lelapított pogácsát. Mind a két oldalát arany barnára sütjük. Tányérra teszünk fehér szalvétát vagy papírtörlőt, erre tesszük a pogácsát, így a felesleges olaj lefolyik róla. Ha az első adag kisülésénél nagyon zsírosnak találjuk, akkor gyúrjuk át újra liszt hozzáadásával, kb 2 evőkanállal. Hidegen is jó, de ha melegen szeretjük, kicsit mikróba felmelegíthetjük . Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »