Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a levét leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak éppen langyos, beletesszük a margarint,vagy a zsírt,a lisztet és a sót ízlés szerint. Jól összedolgozzuk, majd meglisztezzük, kis gombócokat formálunk a kezünkkel, majd a kezünkbe lelapítjuk. Az olajat felforrósítjuk, nem teljes lángon, ebben sütjük ki a lelapított pogácsát. Mind a két oldalát arany barnára sütjük. Tányérra teszünk fehér szalvétát vagy papírtörlőt, erre tesszük a pogácsát, így a felesleges olaj lefolyik róla. Ha az első adag kisülésénél nagyon zsírosnak találjuk, akkor gyúrjuk át újra liszt hozzáadásával, kb 2 evőkanállal. Hidegen is jó, de ha melegen szeretjük, kicsit mikróba felmelegíthetjük . Jó étvágyat!