Apró és olcsó pogácsa recept

Hozzávalók:
- 33dkg liszt
- 1 egész margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 1 sütőpor
- só ízlés szerint
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve kenéshez
- sajt vagy különböző magvak vagy bors
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy nagyon ragacsos tészta lesz belőle, ne ijedjünk meg! Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap átgyúrjuk, gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg, kinyújtjuk 1-1.5cm vastagra, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, szórhatunk rá sajtot, magvakat, borsot.
Enyhén zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben enyhén pirultra sütjük. Sokáig eláll!
Sztori: Egyszerű, sokáig eláll, ha édes tésztát akarunk, akkor kevesebb sót teszünk bele és cukrot is használunk, akkor tölthetjük lekvárral, dióval, mákkal stb. Készíthetünk belőle kiflit, papucsot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »