Apró és olcsó pogácsa recept

Hozzávalók:
- 33dkg liszt
- 1 egész margarin
- 1 kis pohár tejföl
- 1 sütőpor
- só ízlés szerint
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve kenéshez
- sajt vagy különböző magvak vagy bors
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy nagyon ragacsos tészta lesz belőle, ne ijedjünk meg! Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap átgyúrjuk, gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg, kinyújtjuk 1-1.5cm vastagra, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét tojással megkenjük, szórhatunk rá sajtot, magvakat, borsot.
Enyhén zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben enyhén pirultra sütjük. Sokáig eláll!
Sztori: Egyszerű, sokáig eláll, ha édes tésztát akarunk, akkor kevesebb sót teszünk bele és cukrot is használunk, akkor tölthetjük lekvárral, dióval, mákkal stb. Készíthetünk belőle kiflit, papucsot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »