Pizzás tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál só
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl víz
- 1,5 dl tej
- 3 db édesítőszer (tabletta)
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 3 ek pizzaszósz
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 1,5 cm vastagra. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a reszelt sajtot és feltekerjük, 3 cm széles csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis helyet hagyva köztük, majd 10 percig pihentetjük. Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket saját ízlésnek megfelelően alakíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

