Pizzás tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál só
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl víz
- 1,5 dl tej
- 3 db édesítőszer (tabletta)
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 3 ek pizzaszósz
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 1,5 cm vastagra. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a reszelt sajtot és feltekerjük, 3 cm széles csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis helyet hagyva köztük, majd 10 percig pihentetjük. Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket saját ízlésnek megfelelően alakíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »