Pizzás tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál só
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl víz
- 1,5 dl tej
- 3 db édesítőszer (tabletta)
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 3 ek pizzaszósz
- 15 dkg gépsonka
- 15 dkg sajt (reszelt)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 1,5 cm vastagra. A tésztát megkenjük a szósszal, rászórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a reszelt sajtot és feltekerjük, 3 cm széles csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kis helyet hagyva köztük, majd 10 percig pihentetjük. Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket saját ízlésnek megfelelően alakíthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

