Pizzás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 2 közepes hagyma
- pizza fűszerkeverék
- 1 doboz sűrített paradicsom
- kevés olaj
- 15-20 dkg párizsi felvágott
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 5 dl tej
- kevés cukor
- 3 ek olívaolaj
- 5 mk só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg füstölt sajt, reszelni való
Elkészítése:
Az 5 dl tejbe elkeverünk kevés cukrot és összemelegítjük őket, de ne legyen forró. Amikor ez felmelegedett belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt és hagyjuk, hogy megfusson. Addig egy nagyobb edénybe beleszűrjük az 1 kg lisztet, hozzákeverjük az 5 mk sót.
Amikor az élesztő megfutott, akkor hozzákeverjük a liszthez az élesztős, cukros tejet, majd hozzáadjuk a 3 ek olívaoljat is. Megdagasztjuk a tésztát, addig amíg szépen elválik a kezünktől és miután megkel “pókhálós” legyen. Hagyjuk állni legalább 1 órát, amíg duplájára dagad.
Amíg a tésztára várunk, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajat felforrósítunk, majd a szépen megtisztított, felaprózott hagymákat hozzáadjuk és üvegesre abároljuk. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket. A fűszerkeverékből mindenki szájíze szerint tegyen. Összefőzzük, majd levesszük a tűzhelyről.
Miután kicsit hűlt, belereszeljük gombóda reszelővel (tészta reszelő, nagylyukú) a párizsit. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Ezután mikor már jó a tészta, akkor egy liszteszett munkalapon szépen összedolgozzuk először, majd kettévesszük. Egyik felét ujnyi vastagra nyújtjuk. A meghűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta, majd elkezdjük feltekerni szépen egyenletesen. Miután megvan a hengerünk, akkor 2 ujnyi vastagra szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Annyi helyet hagyjunk közöttük, hogy legyen helye szépen megnőni sütés alatt. Ezt a folyamatot játsszuk el a tészta másik felével. Mikor már minden egyes szelet tepsiben van, akkor lekenjük őket az elkavart 1 tojással. Ezután mindegyiket lereszeljük a sajttal.
Végül kb. 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »