Hozzávalók:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítése:
Az 5 dl tejbe elkeverünk kevés cukrot és összemelegítjük őket, de ne legyen forró. Amikor ez felmelegedett belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt és hagyjuk, hogy megfusson. Addig egy nagyobb edénybe beleszűrjük az 1 kg lisztet, hozzákeverjük az 5 mk sót.
Amikor az élesztő megfutott, akkor hozzákeverjük a liszthez az élesztős, cukros tejet, majd hozzáadjuk a 3 ek olívaoljat is. Megdagasztjuk a tésztát, addig amíg szépen elválik a kezünktől és miután megkel “pókhálós” legyen. Hagyjuk állni legalább 1 órát, amíg duplájára dagad.
Amíg a tésztára várunk, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajat felforrósítunk, majd a szépen megtisztított, felaprózott hagymákat hozzáadjuk és üvegesre abároljuk. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket. A fűszerkeverékből mindenki szájíze szerint tegyen. Összefőzzük, majd levesszük a tűzhelyről.
Miután kicsit hűlt, belereszeljük gombóda reszelővel (tészta reszelő, nagylyukú) a párizsit. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Ezután mikor már jó a tészta, akkor egy liszteszett munkalapon szépen összedolgozzuk először, majd kettévesszük. Egyik felét ujnyi vastagra nyújtjuk. A meghűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta, majd elkezdjük feltekerni szépen egyenletesen. Miután megvan a hengerünk, akkor 2 ujnyi vastagra szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Annyi helyet hagyjunk közöttük, hogy legyen helye szépen megnőni sütés alatt. Ezt a folyamatot játsszuk el a tészta másik felével. Mikor már minden egyes szelet tepsiben van, akkor lekenjük őket az elkavart 1 tojással. Ezután mindegyiket lereszeljük a sajttal.
Végül kb. 30 percig sütjük.