Pizza kosarak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg fehér liszt
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 csomag sütőpor
- 4 csapott evőkanál cukor
- 4 kiskanál só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg vaj (esetleg margarin)
Töltelék (1 kg liszthez):
- 2 nagy vörös hagyma
- olajbogyó
- 2 karalábé
- 1 zeller
- 2 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- 2 doboz kukorica
- 1 liter házi paradicsomlé
- pizza fűszerkeverék
A tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sütőport, a cukrot, a sót a lisztben elkeverjük, benne a vajat jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk.
30 percet szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Kerek formával kiszaggatjuk és a kis kosár formákba nyomkodjuk.
Töltelékhez a zöldségeket, ízlés szerint, megaprítjuk, megpároljuk, fűszerezzük, majd besűrítjük, hogy főzelék állagú legyen.
Sütés:
Előmelegített sütőben 2 szakaszban történik: 180 fokon, alul-felül sütés, légkeverés mellett:
Az üres kosárkák elősütése: 10 perc
Majd a töltött kosarak sütése újabb 10 percig.
A pizza kosarak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


