Pizza kosarak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg fehér liszt
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 csomag sütőpor
- 4 csapott evőkanál cukor
- 4 kiskanál só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg vaj (esetleg margarin)
Töltelék (1 kg liszthez):
- 2 nagy vörös hagyma
- olajbogyó
- 2 karalábé
- 1 zeller
- 2 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- 2 doboz kukorica
- 1 liter házi paradicsomlé
- pizza fűszerkeverék
A tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sütőport, a cukrot, a sót a lisztben elkeverjük, benne a vajat jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk.
30 percet szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Kerek formával kiszaggatjuk és a kis kosár formákba nyomkodjuk.
Töltelékhez a zöldségeket, ízlés szerint, megaprítjuk, megpároljuk, fűszerezzük, majd besűrítjük, hogy főzelék állagú legyen.
Sütés:
Előmelegített sütőben 2 szakaszban történik: 180 fokon, alul-felül sütés, légkeverés mellett:
Az üres kosárkák elősütése: 10 perc
Majd a töltött kosarak sütése újabb 10 percig.
A pizza kosarak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »