Pizza kosarak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg fehér liszt
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 csomag sütőpor
- 4 csapott evőkanál cukor
- 4 kiskanál só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg vaj (esetleg margarin)
Töltelék (1 kg liszthez):
- 2 nagy vörös hagyma
- olajbogyó
- 2 karalábé
- 1 zeller
- 2 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- 2 doboz kukorica
- 1 liter házi paradicsomlé
- pizza fűszerkeverék
A tetejére:
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A sütőport, a cukrot, a sót a lisztben elkeverjük, benne a vajat jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk.
30 percet szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Kerek formával kiszaggatjuk és a kis kosár formákba nyomkodjuk.
Töltelékhez a zöldségeket, ízlés szerint, megaprítjuk, megpároljuk, fűszerezzük, majd besűrítjük, hogy főzelék állagú legyen.
Sütés:
Előmelegített sütőben 2 szakaszban történik: 180 fokon, alul-felül sütés, légkeverés mellett:
Az üres kosárkák elősütése: 10 perc
Majd a töltött kosarak sütése újabb 10 percig.
A pizza kosarak kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


