Pesztós kifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk futni.
Előkészítjük a tészta alapanyagát, és ha az élesztő felfutott, összeállítjuk kelt tésztánkat. Konyhai robotgéppel dagasztjuk, amíg jól formázható, rugalmas tésztát kapunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. 50 percig. Ha a tészta megkelt, kiborítjuk egy lisztezett munkalapra, és óvatosan átgyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és begömbölyítjük, majd letakarva megint kelesztjük.
Ezután egy 25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk a két gombócot, és megkenjük őket egyesével a peszto szósszal.
12 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük, és egy szilikonos papírral bélelt sütőlapra rakjuk. Lekenjük tojássárgájával, és aprított fenyőmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spricceljünk vizet a sütőtérbe egy erre alkalmas szórófejes flakonból, hogy gőz keletkezzen. Így nagyon finom puhák lesznek a kiflik.
A pesztós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »