Pesztós kifli recept

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, majd pár perc alatt hagyjuk futni.
Előkészítjük a tészta alapanyagát, és ha az élesztő felfutott, összeállítjuk kelt tésztánkat. Konyhai robotgéppel dagasztjuk, amíg jól formázható, rugalmas tésztát kapunk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük kb. 50 percig. Ha a tészta megkelt, kiborítjuk egy lisztezett munkalapra, és óvatosan átgyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és begömbölyítjük, majd letakarva megint kelesztjük.
Ezután egy 25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk a két gombócot, és megkenjük őket egyesével a peszto szósszal.
12 cikkre vágjuk. A cikkeket feltekerjük, és egy szilikonos papírral bélelt sütőlapra rakjuk. Lekenjük tojássárgájával, és aprított fenyőmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Spricceljünk vizet a sütőtérbe egy erre alkalmas szórófejes flakonból, hogy gőz keletkezzen. Így nagyon finom puhák lesznek a kiflik.
A pesztós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »